VÄLKOMMEN TUVA!


Välkommen Tuva! Vill du börja med att berätta lite om dig själv?

Absolut! Jag heter Tuva kommer ursprungligen från södra Stockholm. I hela mitt liv har jag älskat natur och miljö, vilket gör att jag gärna spenderar min fritid i naturen någonstans i krokarna av Uppsala där jag bor, men även i Bohuslän och Jämtland som ligger mig varmt om hjärtat. Så i allt från skog och fjäll till skärgård och hav! Detta gör jag gärna med pojkvän, familj och vänner helst i kombination med matlagning som är ett annat stort intresse.  

Vad gjorde du innan du började på Envima?

Jag har precis tagit examen från masterprogrammet Sustainable Food Systems på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala, där jag också studerat till miljövetare tidigare. Under min studietid har jag även jobbat en del vid sidan av som hållbarhetscoach för Nordic Choice Hotels och miljörevisor på universitetet. Men mitt mellan min kandidatutbildning och master valde jag att ta ett år från studierna och engagera mig på heltid i kårverksamheten, så hösten 2019 och våren 2020 arbetade jag som ordförande i SLU:s samlade studentkårer. Nu senast har jag skrivit ett masterarbete gentemot Coop Sverige AB tillsammans med min vän Caroline Malthed om hur dem och deras verktyg Hållbarhetsdeklarationen kan hjälpa lokala småskaliga livsmedelsproducenter att skapa mer hållbara produkter, en uppsats som vi nyligen fick pris för av Svensk Kooperation!

Vad kommer du att göra på Envima?

På Envima kommer jag arbeta med miljö- och hållbarhetsarbete, både strategiskt och med löpande stöd. Men jag kommer också arbeta med ledningssystem, klimatberäkning, livscykelanalys och mycket annat. Med tanke på min master i livsmedel så vill jag att arbeta för att skapa ett hållbart livsmedelssystem men jag vill också arbeta gentemot andra branscher också då jag vet att det finns många gemensamma lösningar på hållbarhetsproblem.

Vad ser du mest fram emot i ditt arbete på Envima?

Jag ser fram emot att få ta del av all kunskap mina kollegor besitter och inte minst alla kunder! Och självklart att få använda all min kunskap och erfarenheter i nya utmaningar. Jag tror starkt på att ta lärdom av varandra för att vi ska kunna hitta gemensamma lösningar för att skapa en hållbar framtid.