TVÅ NYA VIMOR – VÄLKOMMEN EMELIE!


Idag vill vi hälsa inte mindre än 2 nya kollegor välkomna till Envima gänget! Emelie som sitter på Stockholmskontoret och Joakim på Linköpingskontoret som båda två nyligen börjat jobba hos oss. 

Här nedan kan du läsa en intervju med Emelie. Kolla även in vår intervju med Joakim.

Kan du berätta lite om dig själv?

Det gör jag gärna. Jag bor och är uppvuxen i västra Stockholm, men har även rötter från Småland där jag tillbringat somrarna som barn. Jag är yngst i en syskonskara om tre och har under min uppväxt tillägnat många timmar i gymnastikhallen. Har alltid fascinerats över naturens kretslopp, mångfald och funktion. Det intresset har genom åren väglett mig genom studie- och karriärsval. Min fritid tillägnar jag aktiviteter som ger mig energi, samvaro och nya intryck. Det kan vara allt från att umgås med familj och vänner, träna, vistas i naturen, gå på konserter eller bara ligga i soffan och sträckkolla serier eller scrolla auktionssidor.
 

Vad gjorde du innan du började på Envima?

Jag tog examen i somras, så de senaste åren har jag tillbringat på KTH där jag läst civilingenjörsprogrammet Energi och miljö och fördjupat mig inom miljö- och hållbarhetsfrågor. Har skrivit mina examensarbeten för IVL Svenska Miljöinstitutet och deras avdelningar för avfall och hållbar konsumtion och produktion. Under min utbildning har jag även hjälpt högstadie- och gymnasieelever med läxläsning och sommarjobbat med analys av vattenprover på en massa- och pappersindustri.

Vad kommer du att göra på Envima?

På Envima kommer jag framför allt arbeta som miljösamordnare för Toyota Sweden där mitt huvudansvar kommer vara att driva företagets miljöledningssystem och utveckla företagets hållbarhetsarbete. Framöver hoppas jag även kunna arbeta med andra miljö- och hållbarhetsuppdrag som livscykelanalyser, cirkulära affärsmodeller, hålla utbildningar och annat arbete för att främja en hållbar samhällsutveckling.

Vad ser du mest fram emot i ditt arbete på Envima?

Som första anställning efter min examen ser jag fram emot att skapa ett kontaktnät av kompetenta kollegor och kunder. Men även att utvecklas som miljö- och hållbarhetskonsult för att på så sätt kunna bidra till Envimas utveckling och expansion.

Ni kommer få se mer av Emelie och Joakim, de kommer bland annat ta över Envimas Instagram under var sin vecka inom kort. Så se till att följa oss där: www.instagram.com/envimaab