Välkomna Cecilia och Elin!

2021-08-17

Idag vill vi hälsa inte mindre än 2 nya kollegor välkomna till vårt kontor i Stockholm! Den här veckan har nämligen Cecilia och Elin börjat jobba hos oss.

Såklart vill vi lära känna dem lite bättre så vi ställde några frågor.

Läs gärna vidare för att lära känna våra nya stjärnor!

Elin Jacobsson

Kan du berätta lite om dig själv?

Absolut. Jag tycker det är både roligt och meningsfullt att möjliggöra kreativa och hållbara lösningar för att skapa en mer hållbar framtid. Det är vad jag brinner för! Jag bor idag med min familj i Stockholm, men kommer ursprungligen från de dalsländska skogarna. Ett tidigt intresse för naturen kombinerat med ett stort samhällsintresse, tror jag är det som ligger till grund för mitt miljö- och hållbarhetsengagemang. Förutom natur och friluftsliv är musik, meditation och matlagning viktiga komponenter som förgyller mitt liv. 

Vad gjorde du innan du började på Envima?

Mitt senaste jobb innan jag började här på Envima var som kvalitet- och hållbarhetschef på Trifilon som tillverkar hållbara plastmaterial. Jag har tidigare även jobbat som miljösamordnare för Järfälla kommun, utbildat inom hållbar turism och jobbat på hotell i franska alperna. En riktigt härlig blandning med andra ord. 

Vad kommer du att göra på Envima?

Eftersom jag har erfarenhet från flera olika roller och projekt samt som utbildad miljövetare med inriktning mot ekoteknik, ser jag fram emot att jobba med en bred pallet av uppdrag. Livscykelanalyser/EPD, hållbarhetsstrategi och rapportering, miljöledningssystem samt utbildningar är områden jag gärna dyker in i. 

 Vad ser du mest fram emot i ditt arbete på Envima?

Att tillsammans med ett otroligt kompentent och härligt team driva på, möjliggöra och inspirera till ett mer hållbart samhälle! 

Cecilia Larsson

Kan du berätta lite om dig själv?

Cecilia heter jag och bor tillsammans med min sambo i den vackra Mälarstaden Strängnäs. På fritiden är jag ofta utomhus och tycker att de är roligt att utforska naturens skafferi för att knåpa ihop allt ifrån kirskålschips, maskrospesto till rödklöversirap. Jag målar, sjunger och tränar gärna. Som nyexaminerad med en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete från Södertörns Högskola är jag redo för att få arbeta med mitt intresse för hållbarhet. Utbildningen är tvärvetenskaplig och kan fungera som en brygga inom olika hållbarhetsområden vilket är något jag ser fram emot att kunna applicera i mitt kommande arbete på Envima.

Vad gjorde du innan du började på Envima?

Jag har alltid varit nyfiken på vår fantastiska planet med allt vad det innebär och har arbetat samt varit bosatt på flertalet platser runt om i världen i länder som Jamaica, Kenya, Turkiet, Luxemburg och Grekland. Jag har stor erfarenhet inom serviceyrket och har arbetat som bland annat gruppledare på olika arbetsplatser. Utöver min kandidatexamen har jag även en utbildning i CSR med ett företagsperspektiv.

Vad kommer du att göra på Envima?

Hos Envima kommer jag att få användning av min tvärvetenskapliga grund och hoppas därför på att kunna vara delaktig i mycket. Jag kommer främst att arbeta med hållbarhetsarbetet med till exempel hållbarhetsrapporter samt att hålla i utbildningar.

Vad ser du mest fram emot i ditt arbete på Envima?

Utöver att få arbeta med och lära känna mina kollegor är jag även förväntansfull och ser fram emot att få träffa alla företag och kunder som längtar efter att få göra sin verksamhet mer hållbar. 

MenyFler nyheter