Så skapar vi hälsosamma arbetsplatser

MenyFler nyheter

2017-10-03

Hur är stämningen i fikarummet? Hur högt är engagemanget på arbetsplatsen? Och hur stressade är dina kollegor? Ursäkta röran – omställning pågår är en tankeväckande utställning som ger organisationer verktyg att hänga med i den omställning som pågår i arbetslivet. Envima testade utställningen som Arbetets museum i Norrköping arrangerar.

Museipedagogen Christine Mars guidade oss igenom utställningen i en workshop som muséet erbjuder företag och organisationer. I tre olika rum, Fikarummet, Lärarrummet och Labbet, får organisationer diskutera och göra övningar på temat social arbetsmiljö, kompetensutveckling och kartläggning, samt innovationer och lösningar. Diskussionerna från ett rum byggs vidare på i de andra rummen och efter avslutad workshop får organisationer med sig en flyttkartong med övningar för att jobba vidare med frågorna.

Torsdagen den 19 oktober kl. 08.00-11.00 håller Envima tillsammans med Arbetets museum ett frukostseminarium för att introducera hur organisationer kan skapa hälsosamma arbetsplatser genom att arbeta med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Föreläsare är Peter Fränngård, miljö- och hållbarhetskonsult på Envima. Frukostseminariet avslutas med en guidad visning av utställningen. 

Missa inte att anmäla dig till frukostseminariet till Göran Sjöblom,

19 oktober kl. 08.00-11.00, Arbetets museum i Norrköping.