Notice: Undefined variable: showmenu in /var/www/vhosts/envima.se/httpdocs/inc/top.inc.php on line 17

Idag lanseras Hållbara Insikter 2020 – helt ny undersökning om östgötar och hållbarhet

2020-12-03

Idag presenterades undersökningen Hållbara Insikter 2020 som visar östgötarnas inställning till och kunskaper om hållbarhet. Bland annat framkommer att östgötar är duktiga på att källsortera och handla svenskt men känner inte till FN:s globala hållbarhetsmål. När de östgötska företagen rankas är Pantamera/Returpack i topp.

Hållbara Insikter är ett samarbetsprojekt mellan Identx, Envima och Origo Group i syfte att ge insikter, stötta och inspirera företag och verksamheter att ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete.

Idag presenterades resultatet av projektets första undersökning som gått ut till 1000 östgötar. Det visar att nästan 9 av 10 anser att hållbarhet är viktigt för dem. Allra viktigast tycks frågan vara för unga och kvinnor. Fler resultat som bland annat berör levnadsvanor, klimatångest och de globala målen kan du ta del av i den fullständiga rapporten här.

Östergötlands hållbaraste företag
I undersökningen fick respondenterna också värdera ett 50-tal östgötska företag ur ett hållbarhetsperspektiv. Där rankades Pantamera/Returpack som klart hållbarast följt av Östgötatrafiken, Tekniska verken, Svensk Plaståtervinning, Länsförsäkringar Östgöta, Kolmården, Bixia, Stjärnägg, Göta kanalbolag och Östenssons.

Genom att dela med oss av insikterna och uppmärksamma de verksamheter som lyckats väl i sin satsning på hållbarhet, hoppas vi kunna inspirera fler att satsa mer på sitt hållbarhetsarbete. Läs mer om Hållbara Insikter och ta del av rapporten via länken: https://www.hållbarainsikter.se/

 

MenyFler nyheter