Notice: Undefined variable: showmenu in /var/www/vhosts/envima.se/httpdocs/inc/top.inc.php on line 17

Hållbarhetsbootcamp med fokus på de globala målen

2020-10-07

Förra veckan genomförde Envima en tvådagars bootcamp kring företags hållbarhetsarbete och FN:s globala hållbarhetsmål.

Bootcampen genomfördes tillsammans med Ewa Svensson på Crearum och arrangerades av Dalarna Science Park i samarbete med Coompanion, ecoINSIDE och Almi GävleDala.

Envimas insats

Vårt uppdrag var att inspirera och lotsa ett tjugotal olika företag under kreativa workshops utifrån frågan ”Hur kan våra verksamheter utvecklas genom att bidra till de globala målen?”. Workshops blandades med introduktionsföreläsningar kring de globala målen, kreativa arbetssätt och företags hållbarhetsarbete samt inspirerande presentationer från Spendrups hållbarhetschef Anna Lidström, IKEA Borlänges varuhuschef Jessica Öhlund och Erika Haanaes från företaget Normsmart.

En kort reflektion

Att få fördjupa sig i diskussioner kring de globala målen är alltid spännande och att i denna form få jobba med nytänkande, inspirera och inspireras av alla olika verksamheters pågående arbete och möjliga utveckling framöver inom hållbarhetsområdet känns otroligt hoppfullt. Vi har alla tillsammans så mycket att vinna på vägen mot en hållbar utveckling! Att i detta format låta många olika verksamheter mötas och dela erfarenheter och idéer med varandra är också otroligt givande för att gemensamt vidga perspektiven och skapa nya kontakter, nätverk och möjligheter för deltagarna. Tack till Dalarna Science Park för ett roligt, välarrangerat och välsmakande arrangemang!

Kontakta gärna Lina Helmersson, eller Ellen Lindberg, om ni vill att vi kommer till er och gör en liknande workshop!

MenyFler nyheter